Stop 6 – Katwijk

Zaterdag 9 september 2017

De zesde stop kon bijna niet beter, de hele dag rond de 15kn uit het westen, geen noemenswaardige branding en nog heerlijk warm.

KWV Skuytevaert had het tot in de puntjes geregeld met vervoer naar de startlocatie, perfect uitgelegde officiele baan van 1200m up-downwind en voor de eerste keer in de Foilcup een startboot met vlaggen die ook de uitslag bijhield.
Al was het de eerste races nog niet voor iedereen duidelijk welke boeien er gevolgd moesten worden, zo wist Rolf de tweede race net voor Sander te glippen door de boei richting de finish over te slaan wat uiteindelijk beslissend bleek voor de eindstand. Of Rolf legitiem voor Sander wist te finishen zullen we nooit weten.
De eerste twee races werden direct na elkaar gevaren, zodra de laatste over de finish kwam werd er opnieuw gestart. Je kon dus op zee wachten in het zonnetje en warme water van 19gr tot de volgende race. De wind was constant genoeg dat er niet van kite gewisseld hoefde te worden.

Daarna even pauze en op naar de volgende 3 back2back races. Hier gebeurde ineens van alles: Sander die bij startboot onderuit gaat na iets onder water geraakt te hebben, Evan die slecht start en bij de eerste tack Rolf en Katja voorrang moet geven, Rolf die na de eerste race tijdens het relaxen in het water zijn safety activeert en zijn kite weg ziet vliegen. Dat hij heb op zee met behulp van de rib zijn kite herstart kreeg en nog als 9e over de streep kwam de vierde race is ook een pluim waard. Ook hadden we weer een echte aanvaring bij de bovenboei zonder schade, Frank crashte met Jannis zo dicht achter hem dat deze niet meer kon uitwijken en de kite met elkaar in de knoop kwamen. Jannis wist snel verder te racen en nog als 8e binnen te komen, Frank zat helaas met een verzopen kite die hij niet meer op tijd droog kreeg voor de overige races.

Uitslagen
Overall:
1 – Evan Kruger – Peter Lynn Kiteboarding Levitaz Infexion
2 – Sander de Kok – Peter Lynn Kiteboarding Moses Hydrofoil Infexion Kiteoutlet.eu
3 – Rolf van der Vlugt – FLYSURFER Kiteboarding Airush Kiteboarding ION

Tubekite klassement:
1 – Jurre Bruijn – Ozone Kites F-one International Manera
2 – Bram Hoogendijk – WoodyCookie kitesurfboards
3 – Gerrit Renooij – Kiteoutlet.eu