Stop 4 – Zandvoort

Zondag 16 juli 2017

Na drie stops overleven eindelijk een stop met goede racecondities: de hele middag een aanlandige 14kn en een relatief rustige zee met 17 man aan de start.
De eerste race was nog wennen voor de top, iedereen crashte minimaal een keer en de layline vinden naar de upwind boei was door de stroming en draaiende wind voor iedereen een uitdaging. Door een crash van Evan in de eerste downwind en teveel slechte tacks naar de bovenboei kon Rolf hem net voor blijven. Sander wist ondanks een kite op het water tijdens een gijp toch nog 6e te worden.
De race er na herpakten ze beide zichzelf om voor Rolf op 1 en 2 te finishen.
Race 3 en 4 was Evan te sterk en vochten Sander, Koen Schepers en Rolf voor de overige twee podiumplekken. Dit waren ook de races waarin Bram en Katja gered moesten worden door een kite die niet meer wilde herstarten en gebroken lijnen, race 4 moesten een aantal tubekiters opgehaald worden door de inzakkende wind na de regen die in die race viel.

Dit deed ook de das om voor de big-air, 8kn pal aanlandige wind was te weinig om nog naar buiten te komen over alle zandbanken met laag water, laat staan om te springen. Koen Boterman, die weer sterk was in 5e plekken scoren, wist de laatste race al zwemmend 5e te worden door zijn 17m er in te sturen. Ook Jurre was verrassend sterk en wist met zijn 9m Enduro veel racefoils voor te blijven nadat hij de eerste race moest missen omdat en net op tijd was voor de tweede start.

Dikke pluim ook voor de Watersport Vereniging Zandvoort voor het uitleggen, verplaatsen en redden van alle deelnemers en het mogelijk maken voor de beste stop dit jaar!

Op naar Katwijk 12 of 13 augustus

Uitslagen:

Race klassement:
1 – Evan Kruger  –  Peter Lynn – Levitaz – Infexion – Kitehigh.nl
2 – Rolf vd Vlugt  –  Flysurfer – Airush – ION
3 – Sander de Kok  –  Peter Lynn – Moses – Infexion – Kiteoutlet.eu

Tubekite klassement:
1 – Jurre Bruin  –  Ozone – F-One – Manera
2 – Rob Neervens  –  Hanglos.nl
2 – Redmar Molenkamp  –  Dutchfoils

De beste (en enige) vrouw:
1 – Katja Roose  –  Flysurfer – Levitaz – Airush – ION