Stop 2 – Brouwersdam

Zondag 14 mei 2017

Dat was ons het dagje wel, het begon met een mooi strak licht aflandig windje voor de eerste race met 17 foilers aan de start.

De tweede race leek er in eerste instantie niet veel aan de hand, afgaande op de lichte wind van de laatste race hadden er veel zelfs nog een grotere kite opgezet. Een desastreuze fa\out achteraf gezien. Vanuit het niets kwam er een dikke 6bft/7bft aan zetten met vlagen ruim over de 30kn heen. Daar stond iedereen dan met een 13-15m foilkite…. De top wist nog met hangen er wurgen al crashend de baan rond te komen maar het zorgde ook voor de nodige uitvallers voor wie de wind echt teveel werd.

Zelfs de boeien bleven niet meer op hun plek liggen waardoor we genoodzaakt waren om de laatste race uit te stellen tot 16u en waar iedereen met 5-9m kites prima uit de voeten kwam. Helaas was er hierdoor geen tijd meer voor het Freeride programma.

Het podium:
1 – Sander de Kok (Peter Lynn/Moses/Infexion)
2 – Evan Kruger (Peter Lynn/Levitaz/Infexion)
3 – Rolf van der Vlugt (Flysurfer/Airush/ION/Levitaz)

En de dames:
1 – Katja Roose (Flysurfer/Airush/ION/Levitaz)
2 – Mariska Wildenberg (F-One/Ozone)

Ondanks de onvoorspelde “storm” toch een geslaagde dag met zomerse temperaturen.

Natural High, Slingshot Kiteboarding Benelux en Ride Engine enorm bedankt voor de organisatie en en vele foilcovers, pompen en trapeze als prijzen!